zondag 18 november 2012

Gloeiend Glow



Afgelopen week heeft in Eindhoven het jaarlijkse lichtfestival Glow plaats gevonden. Sinds 2006 houdt Glow de lichtstad en verre omstreken in de greep. Het begon met 45-duizend bezoekers in 2006, nu is het aantal lichtkijkers al uitgegroeid tot 360-duizend. En ook dit jaar is het de organisatie weer gelukt om met ‘wat lampjes en projectoren’ de stad in de avonduren een compleet ander aanzicht te geven.
Deze keer was het onderwerp ‘Faces en facades’ en dat was te zien ook, overal geprojecteerde gezichten en facades bedekt met felle kleuren en teksten. Ieder jaar is het weer een verrassing hoe men met licht een voorwerp, of dat nou een bestaand gebouw, een straat of een speciaal voor Glow opgebouwd voorwerp is, een andere uitstraling kan geven. Dan zie je weer eens waarom licht ongrijpbaar, maar ook tastbaar is, hoe licht iets kan veranderen en betoveren. Licht is fenomenaal, de mensen die dit realiseren gloeiend artistiek. 
Het zevende jaar Glow is voorbij, met spanning wacht ik op 2013. Wat gaat men dan weer verzinnen en hoeveel werk gaat het kosten, om ons weer te betoveren? Inmiddels vragen diverse media zich af of het dit jaar beter, mooier, uitdagender was dan de voorgaande jaren. Natuurlijk vergelijk je ieder jaar met de vorige jaren, je moet echter wel in ogenschouw nemen dat men elk jaar een ander onderwerp belicht en dat er, zoals ieder jaar, prachtige en minder geslaagde voorstellingen, maar dat heeft ook te maken met persoonlijke smaak. We worden wel stevig verwend, ieder jaar een week lang spectaculaire lichtshows, ik blijf me echter steeds weer verbazen over de vindingrijkheid van de ontwerpers en de mogelijkheden van licht, ik verheug me alweer op Glow 2013.



























1 opmerking:

  1. Wat leuk om onze boom op jouw blog terug te vinden!Dank je wel voor de aandacht en je complimenten. We hebben inderdaad gloeiend hard gewerkt en het is fijn om te horen hoe we mensen hebben kunnen betoveren.

    BeantwoordenVerwijderen